2011. március 4., péntek

Zelleres tofusaláta

A zellerrel nem mindig voltam barátságban. Bevallom, a húslevesben főtt zellert most sem eszem meg. Na de a zeller krémleves, meg a Waldorf saláta a barátaim. És most már a szárzeller is, amire nemrég találtam rá.
Zelleres tofusalátát egy gyorsétteremben ettünk egyszer és annyira ízlett, hogy muszáj volt elkészítenem a saját verziómat.


Hozzávalók:

tofu - csíkokra vágva
olivaolaj

bors
szójaszósz
szezámmag
szárzeller
édes chiliszósz

Először egy wokban szezámmagot pirítottam és külön raktam. Majd kevés olivaolajon elkezdtem pirítani a felcsíkozott tofut. Közben sóztam, borsoztam, meglocsoltam szójaszósszal és édes chiliszósszal. Hozzáadtam a feldarabolt szárzellert és tovább pároltam - pirítottam.Végül hozzáadtam a pirított szezámmagot és megszórtam apróra vágott zeller zölddel.

Fokhagymát azért nem raktam bele, mert humusszal és pitával fogyasztottam és  a humusz eléggé fokhagymás. De ha nincs humusz, tennék bele fokhagymát is.

Humusz hozzávalói - ahogy én csináltam:

40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)- jól leöblítve, lecsepegtetve
kb. 1 dl extra szűz oliva olaj
3 gerezd fokhagyma (ettől nagyon fokhagymás lett)
1/2 evőkanál őrölt kömény
2 púpos evőkanál tahini

bors

Az egészet összeturmixolom és kész is. Meg lehetne még locsolni olivaolajjal, megszórni piros paprikával; lehet bele tenni citrom levet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése