2011. március 16., szerda

Könyvek, amiből főzök

Majdnem egy hétig a szüleimnél voltunk. Így nem főztem. Semmit. Mert Anyu mellett nem érdemes. Úgyis ellát bennünket mindenféle finomsággal.

Így maradtak a szakácskönyvek, azokat bújtam egész héten.

Ez a három különösen megfogott:

Jill Normann: Szakácsok könyve - a világ 18 mesterszakácsának receptjei mellett alapvető sütési és főzési technikákat mutat be  a könyv. A rántottától az egzotikus ételekig, a mártásoktól a nemzetközi konyháig MINDEN benne van!

Joanna Farrow: Zöldfűszerek a konyhaművészetben - ismét egy fantasztikus könyv, amely onnan kezdi a zöldfűszerek feldolgozását, hogy hogyan pucoljuk, daraboljuk őket. Aztán jöhetnek a fűszeres olajok és ecetek, üdítők, szószok és egyéb ínyencségek. Ezután pedig évszakonként ad recept ötleteket, amelyek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanok. Azt szoktam mondani, hogy "ilyen sorrendben" fogom őket elkészíteni.

A harmadik könyv, ami megfogott Anyu polcán az Ysanne Spevack: Biokonyha - nem is csak szakácskönyv, hanem útmutató az organikus élelmiszerekhez. Bemutatja a bio növényeket és húsokat, valamint az ezekből készült bio alapanyagokat - tejtermékeket, tésztaféléket, kenyérféléket. Majd az előételektől a desszertekig minden kategóriában recepteket mutat be organikus alapanyagok felhasználásával.

Az már biztos, hogy a mi asztalunkon ezekből a könyvekből elkészített ételek lesznek szép számban az elkövetkező hetekben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése