A kisfiunk wellness hétvégére utazott a nagyszülőkkel. Ilyenkor pedig olyan ételeket eszünk, amiket ő biztosan nem enne meg, viszont mi imádunk. Ilyen a hal és a párolt zöldségek.
Így aztán végre kipróbáltam, milyen is a papírban sütés.
Papírban sült lazac zöldségekkel
A sütőpapírt bekentem egy kis oliva olajjal. Rátettem a lazac szeletet, amit megszórtam sóval, borssal és kakukkfűvel. Ráhalmoztam a felszeletelt zöldségeket: édesburgonyát, édesköményt és szárzellert.
Majd a papír másik oldalát ráborítottam és a széleket feltekertem, hogy jól záródjon a "tasak".
220 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sült.
Isteni lett!
Az ihletet Jill Normann: Szakácsok könyve című fantasztikus könyvéből vettem.
A desszert pedig egy felturbózott csoki mousse lett. Boltban kapható krémport használtam. (Dr. Oetker Mousse Csokoládés Habkrém ) Tettem bele egy pici narancs aromát, majd amikor kész lett, összekevertem apróra tört amaretto keksszel. Végül poharakba töltöttem és a tetejüket megszórtam szeletelt mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése