2011. március 23., szerda

Megint olaszos

Ugye megmondtam, hogy rajongok az olaszos ízekért!?

A következő ételről nem tudom, hogy van-e olasz vonatkozása. Mindenesetre és olaszos ízvilágúra készítem el.

Töltött cukkini



A hozzávalók mennyiségéről nem tudok nyilatkozni, mert már annyira sokszor csináltam. Meg a töltelék mennyiségét valahogy mindig sikerül eltúloznom, amit utána csak a cukkinik mellé teszek és sajttal megszórva megsütöm.

De hogy is készül?

A cukkiniket félbevágom , kivájom a belsejüket és kicsit megsózom őket. Rizst főzök és ezzel párhuzamosan elkészítem a húst is. Olajon elkezdem párolni a darált húst (most pulykamellet használtam). Ízesítem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és fokhagymával. Ha megpuhult, hozzákeverem a főtt rizst és a keveréket a cukkinikbe töltöm. Végül reszelt sajttal megszórom őket - van hogy előtte egy kis tejföllel is megkenem - és addig sütöm, amíg a sajt aranybarna lesz.

Eredetileg az Anyukám sütött töltött cukkinit, ő kicsit máshogy készítette: kakukkfüvet és gombát is tett a töltelékbe. Nem így olaszosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése