Van úgy, hogy az ember eldönti mit fog főzni és az élet felülírja. Mégsincs otthon minden alapanyag, megromlott a zöldség meg ilyenek.
Ez történt ma velem.
Ilyenkor az ember előszedi az egyéb elfekvő készleteket, kutakodik a fagyasztóban, agyal és kísérletezik.
Ez történt ma velem.
És ez lett belőle:
Pulykás tortilla chilis joghurttal
Hozzávalók:
darált pulykamell
oliva olaj
só
bors
fokhagyma
koriandermag
római kömény
édes chili szósz
friss koriander
paradicsom
tortilla lapok
natúr krémjoghurt
Elkészítés:
A pulykamellet oliva olajon elkezdem párolni. Fűszerezem sóval, borssal, jó sok fokhagymával, őrölt római köménnyel, őrölt korianderrel és édes chili szósszal. Ha már majdnem kész, teszek hozzá friss koriandert (na jó, nekem fagyasztva volt itthon, de így is jó volt).
Az elkészült húst torilla lapokra teszem, paradicsom karikákat teszek rá, a tortillákat ketté hajtom és grill serpenyőben átsütöm - vagyis inkább csak átforrósítom.
Édes chili szósszal elkevert joghurttal fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése