A mai ebéd nagy sikert aratott! És az volt benne a legjobb, hogy amennyire macerásnak látszott, annyira egyszerű volt végül elkészíteni.
Göngyölt spárga paradicsomszósszal
A receptet a Tina magazin húsvéti számában találtam. És most valahogy sikerült is szinte mindenben a leírtakhoz tartani magam.
A csirkemellet kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. A recepttel ellentétben én nem friss spárgát használtam, hanem konzervet. Szeletenként 3 szál spárgát tekertem a húsokban és hústűvel megtűztem. Ezután egy serpenyőben minden oldalát elősütöttem, végül 180 C fokos sütőben készre sütöttem.
A paradicsomszószhoz olajon megpároltam 1 fej vöröshagymát, tettem hozzá 1 gerezd fokhagymát, majd 1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzervet. Sóval, kakukkfűvel és egy pici cukorral ízesítettem, majd 10 percig főztem.
Főtt krumplival tálaltam. Nagy sikere lett. A kisfiam még azt sem tudta kivárni, hogy lefotózzam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése