2011. április 10., vasárnap

Húsvéti gyakorlatok 2. - Báránygerinc

A szüleim vettek egy egész bárányt. Így aztán most végre kiélhetem magam báránysütésből. Ugyanis imádjuk!

Így a mai ebéd báránygerinc rozmaringos burgonyával volt.


Korábban a báránybordákat egyenként sütöttem serpenyőben, de most ki akartam próbálni, milyen, amikor egyben hagyom.
Két nappal korábban bepácoltam.

A pác hozzávalói:

oliva olaj
citromlé
fokhagyma
őrölt és egész rozmaring (szárítottat használtam)

Ma pedig serpenyőben elősütöttem, csak éppen hogy egy kis kérge legyen.
Utána mehetett a 180 C fokos sütőbe, ahol néhányszor megfordítottam.

A rozmaringos burgonyához a krumplit karikára szeletelve előfőztem. Majd meglocsoltam oliva olajjal, sóval és rozmaringgal ízesítettem. Betettem a sütőbe  a bárány mellé, hogy kicsit megpiruljon.

Igazán gyorsan készen volt és nagyon finom lett. De hát milyen is lett volna? Bárányról beszélünk!

Legközelebb a báránycomb következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése