A szüleim vettek egy egész bárányt. Így aztán most végre kiélhetem magam báránysütésből. Ugyanis imádjuk!
Így a mai ebéd báránygerinc rozmaringos burgonyával volt.
Korábban a báránybordákat egyenként sütöttem serpenyőben, de most ki akartam próbálni, milyen, amikor egyben hagyom.
Két nappal korábban bepácoltam.
A pác hozzávalói:
oliva olaj
citromlé
fokhagyma
őrölt és egész rozmaring (szárítottat használtam)
Ma pedig serpenyőben elősütöttem, csak éppen hogy egy kis kérge legyen.
Utána mehetett a 180 C fokos sütőbe, ahol néhányszor megfordítottam.
A rozmaringos burgonyához a krumplit karikára szeletelve előfőztem. Majd meglocsoltam oliva olajjal, sóval és rozmaringgal ízesítettem. Betettem a sütőbe a bárány mellé, hogy kicsit megpiruljon.
Igazán gyorsan készen volt és nagyon finom lett. De hát milyen is lett volna? Bárányról beszélünk!
Legközelebb a báránycomb következik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése