2011. április 13., szerda

Húsvéti gyakorlatok 3. - Narancsos-levendulás kalács

Már régóta készülök ezt a kalácsot megsütni. Végre eljött az ideje!

Narancsos-levendulás kalács


Az eredeti recept az egyik kedvenc süteményes könyvemből, a Nagy süteménykönyv-ből származik.

Ezt variáltam egy kicsit.

Hozzávalók:

2 dl kefír
1 narancs héja és leve
3 ek méz
2 dkg élesztő
csipet só
45 dkg finomliszt
2 ek levendula szírup ( Ezt a szirupot a barátnőmtől kaptam ajándékba, a receptje a Limara Péksége blogon található)
kb. 2 ek szárított levendula virág

Elkészítés:

A hozzávalókat én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem. Majd egy szögletes kenyérformába tettem a tésztát, a tetejét megkentem tejjel és 180 C fokos sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütöttem.


A kalácsot ehetjük magában, egy kis vajjal, vagy levendula fanatikusok készíthetnek hozzá mézes levendula vajat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése