Narancsos-levendulás kalács
Az eredeti recept az egyik kedvenc süteményes könyvemből, a Nagy süteménykönyv-ből származik.
Ezt variáltam egy kicsit.
Hozzávalók:
2 dl kefír
1 narancs héja és leve
3 ek méz
2 dkg élesztő
csipet só
45 dkg finomliszt
2 ek levendula szírup ( Ezt a szirupot a barátnőmtől kaptam ajándékba, a receptje a Limara Péksége blogon található)
kb. 2 ek szárított levendula virág
Elkészítés:
A hozzávalókat én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem. Majd egy szögletes kenyérformába tettem a tésztát, a tetejét megkentem tejjel és 180 C fokos sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A kalácsot ehetjük magában, egy kis vajjal, vagy levendula fanatikusok készíthetnek hozzá mézes levendula vajat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése