Olyan jól nézett ki ez a kalács a Nők Lapja konyha újságban! Gondoltam, kipróbálom, jó lesz, húsvéti előgyakorlatnak. A marcipán meg úgyis a kedvencem. És "véletlenül "volt is itthon belőle!
Marcipános-fahéjas kalács
Az enyém nem sikerült olyan szépre, de az íze fantasztikus, így nem zavar a külseje!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 kk só
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
3,5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
fahéj ízlés szerint
A töltelékhez:
24 dkg marcipán
2 ek vaj
2 ek fahéj
7 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztát én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem. (Ha már megvan, használjam ki minél széleskörűbben!)
A töltelékhez a marcipánt összegyúrtam a vajjal. (Tettem hozzá egy kis keserű mandula aromát is , mert olyan finom - ez nem volt a receptben)
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtottam. A marcipánmasszából 4 db rudat nyújtottam és egyenlő távolságra a kinyújtott tésztára raktam őket - a hosszabb oldalával párhuzamosan.
Ezután az egészet megszórtam fahéjas cukorral és két oldalról feltekertem a tészta közepe felé. Egy kicsit össze kellett dolgozni a tésztát (és még így is szétnyílt).
Végül bekentem a tojással és megszórtam szeletelt mandulával.
20 percig még kelesztettem a langyos sütőben, majd 180 C fokon aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése