2011. július 7., csütörtök

Nyári gyümölcs levesek

Ez a hét a gyümölcslevesek hete nálunk.

A hét elején fahéjas-kókuszos sárgadinnye levest főztem.


A felkockázott sárgadinnyét fahéjas vízben megfőztem, majd összeturmixoltam. Fél csomag tejszín ízű pudingport kevés tejben elkevertem és ezzel sűrítettem a levest. Végül 1,5 dl kókusztejet adtam hozzá, összeforraltam, cukorral édesítettem. 

Fincsi volt nagyon!

Ezután a maradék gyümölcsökből egy vegyes gyümölcsleves készült.


Almát, nektarint és sárgabarackot feltettem főni. Néhány karika citrommal, fahéjjal és szegfűszeggel fűszereztem a levest. Fél zacskó tejszín ízű pudingport tejjel és egy kis tejszínnel elkevertem, ezzel sűrítettem a levest. Végül ribizlit és fekete ribizlit adtam hozzá és összeforraltam az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése