2012. július 26., csütörtök

Ha nem eszi meg a gyerek a barackot

Csak a sárgát nem eszi! Az őszit nagy tételben zabálja. Így a megmaradt sárgabarackkal kellett valamit kezdeni, mert ugye utálok ételt kidobni.

Így lett a tegnapi uzsonna ez a sárgabarackos lepény mogyoróval és kardamommal.



A tavaly nyári Stahl magazinban van egy nagyon jó, variálható gyümölcsös lepény recept, ez alapján készült a süti.

A tésztába darált törökmogyorót tettem dúsítóként és zöld kardamomot ízesítőnek.


Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
7,5 dkg darált mogyoró
1/2 evőkanál sütőpor
1/4 kávéskanál só
25 dkg puha vaj
25 dkg cukor (Én nyírfacukorral csináltam és működött!)
1 kávéskanál őrölt zöld kardamom
5 tojás
1 dl tej (Bevallom, kifelejtettem és nem lett belőle baj.)

Először a száraz hozzávalókat kevertem össze. Majd külön tálban a nedveseket a cukorral. Majd a két keveréket összedolgoztam és mehetett a 170 C-os sütőbe 10 percre.

A sárgabarackokat ezután tettem a tetejére, lisztbe mártva.

Sütöttem még kb. 30 percig, majd rácson kihűtöttem.

Finom lett, jutott belőle a szomszéd lányoknak is.


Csak az én kis fiacskám nem ette meg belőle a barackot......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése