Csak a sárgát nem eszi! Az őszit nagy tételben zabálja. Így a megmaradt sárgabarackkal kellett valamit kezdeni, mert ugye utálok ételt kidobni.
Így lett a tegnapi uzsonna ez a sárgabarackos lepény mogyoróval és kardamommal.
A tavaly nyári Stahl magazinban van egy nagyon jó, variálható gyümölcsös lepény recept, ez alapján készült a süti.
A tésztába darált törökmogyorót tettem dúsítóként és zöld kardamomot ízesítőnek.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
7,5 dkg darált mogyoró
1/2 evőkanál sütőpor
1/4 kávéskanál só
25 dkg puha vaj
25 dkg cukor (Én nyírfacukorral csináltam és működött!)
1 kávéskanál őrölt zöld kardamom
5 tojás
1 dl tej (Bevallom, kifelejtettem és nem lett belőle baj.)
Először a száraz hozzávalókat kevertem össze. Majd külön tálban a nedveseket a cukorral. Majd a két keveréket összedolgoztam és mehetett a 170 C-os sütőbe 10 percre.
A sárgabarackokat ezután tettem a tetejére, lisztbe mártva.
Sütöttem még kb. 30 percig, majd rácson kihűtöttem.
Finom lett, jutott belőle a szomszéd lányoknak is.
Csak az én kis fiacskám nem ette meg belőle a barackot......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése