Egy karácsonyi baráti összejövetelre terveztem elkészíteni Papp Emese cukrász gyömbéres-golden szirupos gyümölcskenyerét. Végül ez az összejövetel elmaradt akkor, így nem sütöttem.
A hétvégén viszont egy gyerekes találkozóra akartam valamit készíteni, mondván jó lesz a gyerkőcöknek uzsonnára. Így esett a választásom ismét erre a sütire, de kicsit megváltoztattam.
Először is nem őzgerinc formában sütöttem, hanem muffinokat készítettem a tésztából. Valamint egy kicsit gyerekbarátabb verziót találtam ki.
Az eredeti recept szerint egy golden szirupból ,baracklekvárból és vízből álló mázat kell a süti tetejére kenni. Mivel nem akartam a bennünket vendégül látó háziasszonynak kellemetlenséget okozni azzal, hogy ragacsos manókezek által összefogdosott bútorokat takarítson, elhagytam a mázat. De ha már baracklekvárt írt a recept, a tésztába kevertem a saját készítésű gyömbéres-lime-os baracklekváromat. A sütemény tetejére eredetileg pekándió került volna díszítésnek, de én a diót mozsárban picit összetörtem és a tésztába kevertem.
Végül íme a recept:
Gyömbéres-golden szirupos muffin
25 dkg vaj (én sütőmargarint használtam)
25 dkg liszt (én sima liszt és teljes kiőrlésű liszt keverékét használtam)
12 dkg porcukor
12 dkg golden szirup
5 egész tojás
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 teáskanál gyömbéres-lime-os sárgabaracklekvár
tört pekándió (ízlés szerint)
fél csomag sütőpor
csipet só
18 darab muffin lett belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése