2011. február 27., vasárnap

Ami karácsonykor kimaradt

Egy karácsonyi baráti összejövetelre terveztem elkészíteni  Papp Emese cukrász gyömbéres-golden szirupos gyümölcskenyerét. Végül ez az összejövetel elmaradt akkor, így nem sütöttem.

A hétvégén viszont egy gyerekes találkozóra akartam valamit készíteni, mondván jó lesz a gyerkőcöknek uzsonnára. Így esett a választásom ismét erre a sütire, de kicsit megváltoztattam.

Először is nem őzgerinc formában sütöttem, hanem muffinokat készítettem a tésztából.  Valamint egy kicsit gyerekbarátabb verziót találtam ki.

Az eredeti recept szerint egy golden szirupból ,baracklekvárból és vízből álló mázat kell a süti tetejére kenni. Mivel nem akartam a bennünket vendégül látó háziasszonynak kellemetlenséget okozni azzal, hogy ragacsos manókezek által összefogdosott bútorokat takarítson, elhagytam a mázat. De ha már baracklekvárt írt a recept, a tésztába kevertem a saját készítésű gyömbéres-lime-os baracklekváromat. A sütemény tetejére  eredetileg pekándió került volna díszítésnek, de én a diót mozsárban picit összetörtem és a tésztába kevertem.
Végül íme a recept:

Gyömbéres-golden szirupos muffin



25 dkg vaj (én sütőmargarint használtam)
25 dkg liszt (én sima liszt és teljes kiőrlésű liszt keverékét használtam)
12 dkg porcukor
12 dkg golden szirup
5 egész tojás
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 teáskanál gyömbéres-lime-os sárgabaracklekvár
tört pekándió (ízlés szerint)
fél csomag sütőpor
csipet só

18 darab muffin lett belőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése