A ketchup receptje Vrábel Krisztina Főzd magad! című könyvéből származik.
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg melaszos nádcukor (én csak sima nádcukrot használtam)
1 dl fehérborecet
só
bors
2 evőkanál olivaolaj
A hagymákat az olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a cukrot és ráöntjük a fehérborecetet.
3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot, majd fedetlenül takarékon 35-40 percig forralva főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül turmixoljuk és steril üvegekbe töltjük.
Az édes chili lekvár receptjét a Blikk Nők Konyha Extra - Nyári Desszertek különkiadásában találtam. (www.axiskitchen.hu)
Hozzávalók:
8 db nagy pritamin-vagy kápiapaprika kimagozva (kb. 2 kg)
8 db friss chilipaprika
8 nagy gerezd fokhagyma
30 dkg érett paradicsom, hámozva
50 dkg nádcukor
2,5 dl vörösborecet
A paprikát, chili, fokhagymát, paradicsomot kisebb adagonként pürésítjük. Összeöntjük az összes hozzávalót és felforraljuk. Leszedjük a habját és kis lángon folyamatos keverés mellett 1 óráig főzzük, amíg besűrűsödik.Végül steril üvegekbe töltjük.
Aztán másnap Tamásnak céges buli volt, így elkészült ez a 3 üveg MANGO CHUTNEY.
A receptet itt találtam, csak elfeleztem a mennyiségeket.
A ROSÉ ZSELÉ már gyorsan ment, szerintem fél óra alatt megvan.
Ezt a receptet is Blikk Nők Konyha Extra - Nyári Desszertek különkiadásában találtam, de itt is itt van.
Végül mivel imádjuk a tortilla chipset SALSA SZÓSSZAL és nem a bolti fajtával, gondoltam előrelátó leszek és még a finom nyári zöldségekből rakok el télire.
Ennek nincs konkrét receptje.
A paradicsomot meghámozom és felkockázom. Felkockázom a piros kaliforniai paprikát is. Vöröshagymát üvegesre párolok, hozzáadom a zöldségeket és elkezdem főzni. Ízesítem sóval, borssal és jó sok korianderrel, amit mozsárban megőrlök. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Végül steril üvegekbe töltöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése