És mivel Ádi is imádja az epret, gondoltam ideje ezt a hagyományt folytatni. Csakhogy nem tudni, mikor érkezik a kis tesó, így a biztonság kedvéért egy héttel korábban készült el a torta.
Epres sajttorta
Az eredeti receptet a Nők Lapja Konyha újságban találtam, ott citrommal és lime-mal készült.( Korábban ezt is elkészítettem, de arról sajnos nem készült kép.)
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű keksz
6 dkg olvasztott vaj
2-3 ek víz
A töltelékhez:
25 dkg krémsajt (mascarponét használtam)
25 dkg túró
8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 dkg zselatin
0,5 dl hideg víz
1 citrom reszelt héja és leve
eper
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük és az olvasztott vajjal és vízzel összekeverve masszát készítünk belőle. Ezt a masszát egy csatos tortaformába nyomkodjuk - ez lesz a torta alapja.
A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot, a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd mikróban olvadásig hevítjük és a töltelékhez keverjük. Apróra vágott eper darabokat keverünk hozzá és ráöntjük a torta alapra. A tetejét ízlés szerint lehet még eperrel díszíteni.
A tortát néhány órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.
Nálunk nagy sikert aratott. A fotózást sem tudtam megoldani rendesen, mert Ádinak nem volt ideje megvárni.
Magán hitelezői csoport vagyunk, amely segítséget nyújt Önnek.
VálaszTörlésBármilyen pénzügyi problémával kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
E-mail: markusgauthier10@gmail.com