2011. június 23., csütörtök

Egyszerű süti idénygyümölcsből

Hetek óta nem sütöttem-főztem. Két hete szültem. Előtte néhány hétig valahogy mindig volt itthon kaja a nagyszülőktől. Sütire meg nem volt igény, mert szabadidőnket a Mamáéknál töltöttük - jól jött a segítség, mert már nem bírtam volna a játszótéren való rohangálást.

Aztán amikor Dáviddal hazajöttünk a kórházból, itt volt Anyu egy hétig. Apu pedig sok-sok gyümölccsel látott el bennünket a szolnoki kertből.

Így készült el ez a gyors és egyszerű cseresznyés süti, aminek a receptjét a Keresztanyukám mondta el nekem - ő meggyel szokta készíteni.

Most Ádi és Anyu sütötte meg.

Amikor a lisztbe csapódik két kis gyerek mancs

A süti sütés legjobb része

Cseresznye tesztelés

Nem sokáig tartott - gyorsan kellett fotózni


Hozzávalók:

30 dkg cukor
4 egész tojás
30 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
kb. 40 dkg gyümölcs

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a két keveréket összedolgozzuk. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
kb. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése