Egyik hétvégén ebédre voltunk hivatalosak a barátainkhoz.
Nekem meg valahogy nem maradt időm sütit sütni, pedig azt mindig viszek. Így elvittem az alapanyagokat, nagyjából 20 perc alatt összedobtuk a tortát és már mehetett is a hűtőbe pár órára.
Áfonyás ricotta torta:
Hozzávalók:
A "tésztához":
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg olvasztott vaj
2-3 evőkanál víz
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
15 dkg cukor
1 dkg zselatin
0,5 dl hideg víz
1 citrom héja és leve
A "tésztához" összekeverem a hozzávalókat és egy csatos tortaforma aljába nyomkodom.
A mascarponét és a ricottát összekeverem a cukorral és a citrom levével és héjával.
A zselatint vízben megduzzasztom, majd mikróban olvadásig melegítem.
A túrókrémhez keverem a zselatint és a masszát ráöntöm a "tésztára".
A tetejére szórom az áfonyát és hűtőben pár óra alatt készre dermesztem.
Az eredeti recept a Nők Lapja konyha 2011. márciusi számában volt, ott fogyókúrás tortaként szerepelt, light hozzávalókkal, graham keksszel, gyümölcscukorral.
Korábban kandírozott citrushéjakkal is elkészítettem már ezt a tortát, de az olyan gyorsan elfogyott, hogy le sem fotóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése